Ajuts a la rehabilitació d’edificis per a comunitats

Rehabilitar els edificis, un bé per a tothom

Un manteniment deficient dels edificis es tradueix en un deteriorament de l’espai públic i de les condicions de vida dels veïns i veïnes. Per això, l’Ajuntament de Barcelona ofereix una línia d’ajuts per promoure la rehabilitació dels elements comuns dels edificis.

Aquestes subvencions serveixen per fer front a la reparació de patologies estructuralsdels edificis, a obres de millora d’elements comuns com façanes, patis o escales, a mesures de millora de l’accessibilitat com la supressió de barreres arquitectòniques o la instal·lació d’ascensors i a actuacions de millora de l’eficiència energètica, entre d’altres.

Per tal d’evitar que aquestes millores es tradueixin en l’expulsió del veïnat del barri per l’augment dels preus del lloguer, l’Ajuntament de Barcelona ha pres diverses mesures.

Així, en el cas dels edificis que incloguin habitatges llogats, només podran rebre subvencions els immobles amb un preu del lloguer per sota del màxim previst a l’índex de referència de preus de lloguer de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i que disposin d’un contracte de lloguer de cinc anys de duració com a mínim.

En el cas dels edificis que incloguin habitatges buits i les propietats verticals (és a dir, a les finques destinades sencerament al lloguer que són propietat d’una o vàries persones), només rebran els ajuts si inclouen aquests pisos a la Borsa de Lloguer Social de Barcelona per un període de cinc anys. A banda d’això, es denegarà la subvenció als habitatges d’ús turístic.

Mitjançant totes aquestes mesures, l’Ajuntament de Barcelona vol fomentar la rehabilitació alhora que defensa el dret a l’habitatge de les persones llogateres.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Leave a reply

En este portal web procesamos datos personales como, por ejemplo, tus datos de navegación. Si sigues navegando por nuestro portal, nosotros y otras compañías seleccionadas podrán instalar cookies o acceder a información no sensible de tu dispositivo con el objetivo de crear perfiles, personalizar contenidos, servir anuncios adaptados a tus preferencias y elaborar estadísticas. Puedes configurar tus preferencias de privacidad ahora o en cualquier momento accediendo a nuestra Política de Privacidad.política de privacidad, más información.

ACEPTAR
Aviso de cookies